Een handleiding om Boerderij-ijs te produceren

Het produceren van uw eigen Boerderij-ijs is op zichzelf niet lastig. U produceert natuurlijk het belangrijkste ingrediënt zelf: de melk. Maar wat heeft u nog meer nodig om uw eigen ijsproductie te starten? In dit blog leest u een uitgebreide handleiding over hoe u het beste kan starten met het produceren van Boerderij-ijs. Aan de hand van dit blog kunt u direct starten met het Boerderij-ijs concept en direct meer verdienen aan uw melk.

Stap 1: businessplan en financiering

Wanneer u producent wilt worden van Boerderij-ijs is het belangrijk dat u in kaart heeft hoe u dit gaat opzetten en financieren. Hiervoor is een businessplan en de juiste financiering van essentieel belang. We snappen dat u waarschijnlijk niet zit te wachten om weer helemaal opnieuw te moeten beginnen met het opzetten van een businessplan.

Gelukkig hebben wij ruime kennis en ervaring op de markt. Onze experts ondersteunen en begeleiden al jaren boeren met het opzetten van het juiste businessplan. Hierdoor hoeft u van nul te beginnen, maar kunt u vertrouwen op onze ondersteuning en onze kennis om u gelijk een goede start te geven.

Stap-bedrijfsplan-financiering

 

Stap 2: productieruimte en vergunningen

Nadat uw businessplan is opgezet en u de juiste financiering rond heeft, is het tijd om uw productieruimte in te richten. Als het goed is heeft u al een idee waar u uw ijsproductie wilt neerzetten. Het moet een ruimte zijn waar genoeg plek is, het hygiënisch en schoon is, en waar u uw machines kwijt kunt. Eerdere producenten van Boerderij-ijs kiezen vaak voor een schuur of garage.

Naast uw productieplek en de juiste machines is het ook belangrijk dat u de juiste vergunningen aanvraagt. U bent waarschijnlijk al bekend met vergunningen vanwege uw eigen boerderij, maar ook voor het produceren van Boerderij-ijs heeft u bepaalde vergunningen nodig. Wij helpen met de aanvraag en ondersteunen u bij het volledig in orde maken van uw productieruimte.

Stap-productieruimte-vergunningen

Stap 3: gratis training en meer dan 950 recepten

De volgende stap van het ijs productieproces is eigenlijk gewoon het starten van produceren. Natuurlijk gooien we u niet zomaar in het diepe. Voordat u gaat starten met het produceren van uw eigen Boerderij-ijs, krijgt u diverse trainingen en cursussen van onze experts. Deze trainingen zijn bij uw eigen productielocatie en zijn volledig gratis. We willen dat onze producenten direct kunnen verdienen aan hun productie en willen u op iedere mogelijke manier ondersteunen.

Daarom krijgt u naast de trainingen ook toegang tot onbeperkte technische service en ondersteuning. Wanneer u heeft genoten van uitgebreide trainingen en ondersteuning is het tijd om uw eigen ijs te gaan produceren. Ook hier staat u er niet alleen voor, want u ontvangt van ons een receptenboek met meer dan 950 recepten die wij in de afgelopen decennia hebben ontwikkeld. Met deze recepten kunt u gelijk starten met het produceren van uw eigen ijs. Mocht u nu zelf een idee hebben voor een nieuw recept dan kunt u contact met ons opnemen en wij kijken naar de mogelijkheid om het recept uit te werken.

Stap-training-recepten-Boerderij-ijs

Stap 4: vermarkten en verkopen van uw Boerderij-ijs

Nadat u bent begonnen met de productie van uw Boerderij-ijs, is het natuurlijk ook de bedoeling dat u het ijs gaat verkopen. Het merk Boerderij-ijs staat al meer dan 25 jaar bekend als hét merk ijs recht van de boer. Dit biedt grote voordelen voor u als verkoper vanwege de naamsbekendheid.

Buiten onze naamsbekendheid krijgen al onze producenten ook diverse commerciële trainingen en ondersteuning bij marketing. Bovendien hebben wij, als ontwikkelaar van het Boerderij-ijs concept, al diverse manieren gezien en opgezet om het geproduceerde ijs te verkopen. Daarom kijken we graag met u mee welke verkoopkanalen er mogelijk zijn.

Stap-marketing-verkoop-boerderij-ijs

Stap 5: uw omzet zien groeien

Wanneer u alle bovenstaande stappen heeft gevolgd, kunt u echt geld gaan verdienen met uw melk. Het produceren van Boerderij-ijs is en blijft een verlengde van uw boerderij en dit mag zeker niet vergeten worden. Echter wordt het boeren steeds moeilijker gemaakt om geld te verdienen aan de kiloprijs melk. Met de productie van melk alleen, wordt de toekomst van boerenbedrijven steeds onzekerder.

Het concept Boerderij-ijs creëert weer een toekomstperspectief. Een toekomst, niet alleen voor de aankomende 10 jaar, maar voor de volgende generaties. Door een nieuw verkoopkanaal op te zetten voor uw melk, kan u eenvoudig doorgaan met uw boerenbedrijf, maar draait u steeds meer omzet per kilo melk.

Stap-zie-omzet-groeit

Denkt u dat wij wat voor u en uw onderneming kunnen betekenen? Vraag een gratis demo aan. We laten u graag zien wat Boerderij-ijs voor u en uw onderneming kan betekenen.