Een nieuwe ijstijd is aangebroken bij Manufaktur Schultes

In Bessenbach vindt u sinds 2016 diverse ijsproducten gemaakt met behulp van het Boerderij-ijs concept. Sinds juni 2016 hebben de boerinnen Susanne Brunner en Christiane Schultes de handen ineen geslagen en zijn ze ijsproducten gaan produceren onder de naam Manufaktur Schultes. Het starten met de productie van eigen ijs is een weloverwogen keuze geweest waar Christiane meer dan een jaar over na heeft gedacht.

De reden voor de overstap heeft alles te maken met de kelderende melkprijzen. De literprijs blijft dalen en genoeg omzet draaien om uw onderneming niet ten onder te laten gaan wordt steeds lastiger. Met het produceren van hun eigen ijs hebben de boerenbedrijven van Susanne en Christiane een enorme groei gezien in de omzet waardoor het voortbestaan van de bedrijven nu gegarandeerd is.

Wat betekent het om producent te zijn?

Als producent van het Boerderij-ijs concept produceert Manufaktur Schultes diverse soorten ijs. Iedere producent van het Boerderij-ijs concept ontvangt van ons uitgebreide ondersteuning. Denk hierbij aan meer dan 1000 recepten, etiketten voor uw verpakking en Anglaise- en sorbet poeders. Het Boerderij-ijs wordt al in 18 Europese landen geproduceerd waardoor het een bewezen concept blijkt.

Christiane en Susanne leggen bovendien uit dat het ijs volledig gemaakt wordt zonder conserveringsmiddelen of kleur- en smaakstoffen. Hierdoor maakt u als boer, wanneer u producent wordt, volledig natuurlijke producten vanuit uw boerenbedrijf.

producent-zijn-boerderij-ijs

De productie van een uitgebreidt assortiment producten

Toen Christiane en Susanne zich aansloten als producent bij Ice Delite kregen zij de mogelijkheid te investeren in onze gepatenteerde ijsmachines. Ook bij het aanschaffen van onze ijsmachines krijgt u persoonlijke begeleiding en ondersteuning van het opzetten van een businessplan tot het aanvragen van de financiering.

Met onze ijsmachines kan Manufaktur Schultes tot wel 40 liter ijs produceren per uur. Hierdoor kunnen zij verschillende afzetkanalen aanboren die het ijs willen kopen. Zo verkopen ze het ijs in verpakkingen van vijf en 2,5 liter aan horecazaken en restaurants, verkopen ze het aan gezinnen in verpakkingen van 500 milliliter en hebben ze verpakkingen van 100 milliliter voor iedereen die gelijk wil genieten.

productie-uitgebreidt-assortiment-boerderij-ijs

Het groeiende succes van Manufaktur Schultes

Christiane Schultes: `Toen wij de eerste drie maanden waren gestart met produceren was de ijsverkoop bij Waldmichelbacher Hof verdubbeld.’ Hierdoor wisten ze dat het Boerderij-ijs concept een succes was. Tegenwoordig produceert Manufaktur Schultes meer dan 25 verschillende smaken roomijs, yoghurt-ijs en sorbets. Bovendien zijn ze ook gaan experimenteren met andere productvormen en verkopen ze nu ook ijstaarten. Ideaal voor feesten en speciale gelegenheden. Benieuwd welke producten u nog meer kunt maken met het Boerderij-ijs concept? Lees dan het blog over de verschillende producten die je kunt maken met Boerderij-ijs.

Wilt u ook een succesvol omzetkanaal opzetten door te starten met Boerderij-ijs? Neem dan vooral contact met ons op en we gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.