Een verse sundae dankzij de eigen melk van boerenbedrijf Franke

110 koeien, 90 stuks jongvee en één boerenfamilie zorgt tweemaal per week voor het verste ijs van de regio. Het verhaal van dit boerenbedrijf is er eentje van kennis, precisie en het inspelen op vraag en aanbod. In dit blog leest u alles over het succesverhaal van Boerenbedrijf Franke. Van de eerste ontmoeting met vers boerderij-ijs, de trainingen en setup van de machines tot de productie van het ijs dankzij een kijk in de keuken. Wilt u meer weten over het Boerderij-ijs concept? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis demo aan!

frischer-eis-mit-Bauernhof-Eis-b

Direct verliefd op de versheid van Boerderij-ijs

De vraag naar regionale producten is al een tijdje aan het stijgen. Steeds meer mensen letten op waar hun producten vandaan komen en willen graag meer kopen direct van de boer. Dit is ook de familie opgevallen. Bovendien weten ze ook hoe enorm wisselend de literprijzen melk zijn. Het kostenplaatje van een boerenbedrijf wordt steeds groter en dit is de reden dat de familie op zoek was naar een nieuwe manier voor het vergroten van de omzet.

Toen de familie op vakantie ging, kwamen ze precies tegen wat ze nodig hadden. Een nieuwe manier om omzet te creëren met hun eigen boerenbedrijf. Ze kwamen een boerderij tegen die vers ijs verkocht van hun eigen melkkoeien. Precies wat de familie nodig had om meer te verdienen aan hun melk. Nadat ze terug waren van vakantie zijn ze op onderzoek uitgegaan en hebben ze een demo gepland voor het Boerderij-ijs concept.

verliebt-Frische-Bauernhof-Eis-

Een uitgebreide demonstratie met gratis trainingen

Na een uitgebreide demonstratie over boerderij-ijs en de mogelijkheden met het product, waren ze verkocht. Ze wilden producent worden en hebben direct alle benodigdheden in huis gehaald waaronder: machines, kuipen, ingrediënten en recepten. Met het kant-en-klare concept van Boerderij-ijs, heeft u als boer alleen maar koeien nodig om te gaan produceren. Wij zorgen voor de rest. Zo kijken we mee met uw bedrijfsplan, we bieden ondersteuning met het opzetten van de productie en bieden gratis trainingen aan. Zo ook bij boerenbedrijf Franke.

Toen de familie eenmaal alle benodigdheden in huis had gehaald, hebben onze experts een aantal trainingssessies gehouden op locatie. Zo leggen we iedere nieuwe producent alles uit over de hygiëne regels, de processtappen binnen de ijsproductie en laten we zien hoe u de machines moet gebruiken. Buiten de initiële training heeft u altijd recht op gratis ondersteuning en hulp van ons team.

umfassende-demonstration-kostenlos

Extra omzet en vers ijs met het Boerderij-ijs concept

Sinds mei is er dan ook een nieuw proces bij de familie. Tweemaal per week ontsmetten zij hun handen en gingen ze naar de speciale ‘’ijsfabriek.’’ Hier vindt u diverse ijsmachines, vriezers en de bottelarij. De apparatuur wordt opgestart en krijgt eerst een grondig desinfectieprogramma. Hygiëne is enorm belangrijk in de voedselproductie en zeker met zulke verse ingrediënten.

Na de grondige schoonmaak wordt de verse melk van de eigen koeien in de room gegoten van de avond ervoor. Daarna wordt de staafmixer erbij gepakt en wordt het gemengd tot één groot mengsel. Het mengsel wordt nog eens extra verwarmd om alle kiemen te verwijderen. Hierna wordt het ijs gekoeld en in de vulmachine gegoten. De machine gaat aan het werk en vult diverse ijsbakken met de juiste hoeveelheid ijs, waarna alleen het etiket nog opgeplakt hoeft te worden. De ijsbakken en etiketten worden voor onze producenten geleverd vanuit het Boerderij-ijs merk.

Mehr-Umsatz-frisches-Eis-Bauernhof

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw omzet en wat de mogelijkheden zijn voor uw boerenbedrijf? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis en vrijblijvende demo aan!