Het geheime recept van het familiebedrijf uit het  Emsland

In het Emsland, dicht bij de Nederlandse grens tegen Drenthe, vindt u een familieboerderij met een wel heel bijzondere garage. Het bedrijf is met hun 60 melkkoeien sinds kort gestart met het produceren van Boerderij-ijs. Waarom? ‘’Met de productie van Boerderij-ijs valt er meer te verdienen dan het blijven produceren voor de grote zuivelfabrieken’’ vertellen ze daar.

Het ontstaan van het idee om Boerderij-ijs te produceren

Het familiebedrijf heeft al eerder gedacht aan het produceren van Boerderij-ijs. De aanleiding voor dit idee was een agrarisch vakblad waarin een advertentie was te zien voor productie van uw eigen Boerderij-ijs. Echter toen de familie zich ging verdiepen in het concept en de mogelijkheden kwamen ze erachter dat het nog een te grote inspanning was en de marketingmogelijkheden nog niet naar tevredenheid waren.

Zo zeiden ze: “Onze kinderen waren nog klein.” We hadden al beperkte familietijd en met het produceren van ijs, zou dit al helemaal niet meer zijn.’’ Hierdoor is de keuze gemaakt om toen niet te starten met de productie. Toch zijn de tijden veranderd en heeft de jongste dochter de doorslag gegeven om juist te starten met het Boerderij-ijs concept. De dochter, nu 19 jaar, heeft samen met haar ouders gekeken naar diverse mogelijkheden en hebben zich uiteindelijk aangesloten bij het Nederlandse merk Boerderij-ijs.

Jaarlijks-ondersteuning-Bauernhof-Eis

Het internationale merk Boerderij-ijs

Het merk waar het boerenbedrijf voor gaat produceren is Boerderij-ijs. Boerderij-ijs wordt in diverse landen verkocht en is te vinden in boerderijwinkels en supermarkten. Het merk, gevestigd in Nederland, geeft boeren de mogelijkheid om vanuit hun eigen melkproductie ijs te produceren onder bepaalde voorwaarden. Het grootste voordeel van het merk Boerderij-ijs? Wanneer u als producent start met het maken van Boerderij-ijs krijgt u van A tot Z de juiste adviezen en ondersteuning. Bovendien helpen wij u met het vergaren van de juiste machines en bieden wij meer dan 950 recepturen aan.

Producenten van Boerderij-ijs kunnen altijd smaken en recepturen laten ontwikkelen van Boerderij-ijs. Zo heeft het boerenbedrijf in het Emsland momenteel 20 verschillende smaken in hun assortiment zoals de basissmaken vanille en chocolade, maar vindt u ook diverse fruitsmaken. Deze fruit wordt lokaal geplukt en men kan heerlijke sorbets daarmee maken.

Internationale-merk-Bauernhof-eis

Een toenemende groei van omzet en productie

Momenteel produceren de ijsmachines op hun boerderij 50 tot 60 liter ijs per week. Met deze liters ijs zijn ze begonnen op kleine evenementen in de buurt met hun eigen verkoopwagen. De feedback was positief. Zo geven ze aan dat iedereen die het ijs probeerde het heerlijk vond. De reacties hebben dan ook de doorslag gegeven om door te gaan met het produceren van het ijs.

Tegenwoordig hebben ze al diverse verkoopstands in omliggende dorpen opgezet. Bovendien zijn ze ook begonnen met het maken van ijstaarten. Door de ondersteuning van het Boerderij-ijs concept hebben ze de mogelijkheid gekregen om nieuwe producten te maken. De snelheid waarin het ijs verkoopt is dan ook genoeg gebleken om te zien dat de garage op de lange termijn niet meer voldoende ruimte voor de productie kan bieden voor de vraag. De familie is dan ook van plan om een nieuwe productiefaciliteit met bijbehorend magazijn te bouwen om te kunnen voldoen aan de vraag.

stijgende-omzet-productie-Boerderij-ijs

Benieuwd wat het Boerderij-ijs concept voor u kan betekenen? Neem vooral contact met ons op en we plannen graag een vrijblijvende demo in!