Het plezier van uw eigen Boerderij-ijs productie

Als melkveehouder heeft iedere boerderij de keuze wat zij met hun melk doen. Zo verkoopt het overgrote deel van de melkveehouders hun melk aan grote zuivelfabrikanten. Niks mis mee, maar wist u dat er meer mogelijkheden zijn met uw eigen geproduceerde melk? In dit blog leest u alles over een familie in Duitsland die er een aantal jaar geleden ook achter kwam dat ze meer kunnen doen met hun eigen melk. Wat dit is en hoe ze dit hebben gerealiseerd, leest u hier.

De kennismaking met het Boerderij-ijs concept

In 2011 is het allemaal tijdens de Groene Week begonnen. Vader, zoon en moeder zijn toen op bezoek geweest bij een andere melkveehouder die al was begonnen met de productie van hun eigen Boerderij-ijs. Dankzij dit bezoek en goed overleg, heeft ook de familie besloten om te investeren in het Boerderij-ijs concept.

Om Boerderij-ijs producent te worden moesten er wel bepaalde voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Er komt namelijk wel het een en ander kijken bij het produceren van Boerderij-ijs. Natuurlijk had de familie het belangrijkste ingrediënt al: melk, maar dit is niet het enige wat nodig is voor de productie. Zo moesten ze een productieruimte bouwen, apparatuur aanschaffen en de juiste keukengerei kopen.

Het-Boerderij-ijs-concept

Hoe start u met het produceren van Boerderij-ijs?

Zoals de familie ook aangeeft: ‘’Het Boerderij-ijs wordt niet gemaakt met een kleine keukenmachine. zoals veel mensen denken.’’ ‘’Om Boerderij-ijs te produceren is er echt een bepaalde investering nodig in machines en een productieruimte.’’ Om de familie te ondersteunen en te helpen met het opstarten van hun productie, is een van onze experts afgereisd naar de boerderij om training te geven.

Nadat onze medewerker de familie wegwijs heeft gemaakt in het productieproces, zijn ze gestart met produceren. Momenteel wordt de Boerderij-ijs productie ondersteund door vier medewerkers en zijn ze op zoek naar een vijfde omdat de vraag blijft groeien. Het Boerderij-ijs is ook een natuurlijk product en is vele malen smaakvoller dan ijs in de supermarkt.

Start-productie-Boerderij-ijs-producenten

De diverse smaken en verkooppunten van de familie

Sinds de start van de productie heeft de familie al 33 verschillende ijssmaken geproduceerd. Met smaken als yoghurt-sinaasappel, aardbei, vanille en chocola om er een aantal te noemen. Niet iedere smaak is altijd op voorraad en hierdoor blijft het assortiment altijd gevarieerd. Bovendien produceert de familie ook diverse smaken speciaal voor mensen met een allergie.

Naast de diverse smaken ijs, produceert de familie ook ijstaarten op bestelling. De familie verkoopt hun Boerderij-ijs via verschillende kanalen waaronder supermarkten, festivals, tentoonstellingen en hun eigen ijssalon. Het Boerderij-ijs is wat prijziger dan het ijs in de supermarkt, maar hiervoor krijgt de consument een natuurlijke en volle smaak. Ze merken dan ook dat klanten zeker bereid zijn om wat meer te betalen voor de kwaliteit van hun Boerderij-ijs. Boven al deze voordelen heeft de familie vooral veel plezier tijdens het produceren van Boerderij-ijs en zijn ze blij met de overstap.

smaken-verkooppunten-familie-ijs-vrouw

Wilt u meer weten over onze producenten? Lees dan vooral onze andere succesverhalen zoals het verhaal van de familie uit Nedersaksen of over het familiebedrijf dat hun eigen sundaes maakt. Liever direct met een van onze experts spreken of een gratis demo aanvragen? Neem dan contact met ons op en we staan u graag te woord.