Made in Geestland: het succes van vers Boerderij-ijs bij boerderij Döscher

In Kührstedt is de afgelopen maanden een enorme groei geweest in het aanbod van ijs. Niet zomaar ijs, maar het verse Boerderij-ijs van boerderij Döscher. boerin Döscher is begonnen met het maken van vers ijs nadat ze vorig jaar het Nederlandse concept van Ice Delite tegenkwam. Boerin Döscher: ‘’Ik wilde een tweede vaste waarde creëren voor onze onderneming en het concept van Boerderij-ijs overtuigde mij.’’

Ze is begonnen met het produceren van Boerderij-ijs in een voormalige garage op de boerderij. Met haar, ‘’made in Geestland’’ Boerderij-ijs, heeft ze een ware schot in de roos. De koeien worden gemolken in de naburige stal, wat verse melk oplevert voor de productie van het ijs. Het ijs wordt gemaakt van eigen geproduceerde melk, room en eigeel, waardoor het ijs écht verse wordt bereid.

Een samenwerking van regionaal gewonnen ingrediënten

Het succes van boerin Döscher zit hem vooral in de creativiteit en regionale producten die worden gebruikt bij de productie van het ijs. Zo wordt er gebruikgemaakt van rode bessen uit eigen tuin, aardbeien, druiven, komkommers en diverse noten als pistache en walnoten. Zo geeft ze ook aan dat ze graag experimenteren. Medewerker Frederike denkt dan ook met succes terug aan de komkommer- en vanillesmaak die goed in de smaak viel.

Bij boerderij Döscher produceren ze verschillende smaken ijs. Zo hebben ze de standaard smaken als aardbei en vanille, maar vinden ze het ook leuk om experimentele en nieuwe smaken te maken. Een aantal voorbeelden zijn: aardbeien balsamico, karnemelk bosbes en appel kaneel met gekarameliseerde walnoot. Bovendien maken ze geen gebruik van kleurstoffen, waardoor het ijs zo natuurlijk mogelijk blijft.

Samenwerking-regionale-ingrediënten-ice-delite

De voordelen van producent worden bij Ice Delite

Een groot voordeel van producent worden bij Ice Delite is de constante ondersteuning en hulp die Ice Delite biedt. Zo bieden wij bij Ice Delite tijdens het gehele proces ondersteuning. We helpen bij het aanvragen van de juiste financiering, onze experts helpen bij ieder aspect van de productie, bij het maken van recepturen en we helpen bij de marketing. Hierdoor is de drempel voor u verlaagd en kunt u zich focussen op het produceren van het lekkerste ijs in de regio.

Bovendien zorgt de ondersteuning ervoor dat u als boer ook kan investeren in extra manieren om het ijs te verkopen, net als boerin Döscher. Zo hebben ze geïnvesteerd in een ijskar waarmee ze het ijs kunnen verkopen op evenementen, markten en privéfeesten. Als producent van Boerderij-ijs heeft u de mogelijkheid om uw omzetkanalen te verspreiden en te laten groeien. Ook kunt u altijd gebruik blijven maken van onze kennis en expertise en krijgt u altijd de mogelijkheid tot trainingen op locatie.

Voordelen-als-producent-ice-delite

Wilt u uw omzet ook verhogen en uw literprijs verhogen? Neem dan vooral contact met ons op en we gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvende intake.