Het succesverhaal van Änne uit Hessen!

Änne produceert sinds april 2021 Boerderij-ijs vanuit haar eigen melkproductie. De reden? Haar omzet is de afgelopen jaren verder teruggelopen dankzij de steeds goedkopere literprijs melk die bedrijven aanbieden aan melkveehouders. Om het omzetverlies te compenseren is ze gestart met het produceren van Boerderij-ijs met haar eigen melk.

Waarom het boerderij-ijs concept?

De huidige melkprijzen zijn in de afgelopen tijd enorm gedaald met tot wel €2,50 per 100 kilo. Hierdoor hebben veel melkveehouders moeite om hun boerderij staande te houden in deze zwaardere tijden. Dankzij de lage prijzen komt het bedrijf, dat vaak al generaties lang in de familie zit, in gevaar. Het concept van Boerderij-Ijs maakt het mogelijk voor melkboeren om meer omzet te genereren uit hun liters melk, zo ook bij Änne.

Änne: ‘Ik ben sinds april 2021 gestart met het produceren van Boerderij-Ijs. In drie maanden tijd heb ik een omzet gerealiseerd die ik nooit voor ogen had gehad en het blijft stijgen! We maken nu vele malen meer winst per liter melk dan dat we ooit konden doen met de huidige melkprijzen.’

Wat betekent het Boerderij-Ijs concept voor boeren?

Het Boerderij-Ijs concept is een nieuwe manier om voor melkboeren en fruitboeren omzet te genereren. De literprijzen van melk zijn laag en steeds meer boerderijen zien een negatief toekomstperspectief voor de nieuwe generatie. Om de boerderij vitaal en draaiende te houden moeten er nieuwe omzetstromen worden opgezet.

Met het Boerderij-Ijs concept wordt je onderdeel van een van de Europese marktleiders op het gebied van boerderij-ijs. Het team van deskundigen met meer dan 30 jaar ervaring, helpt u met het opzetten van een nieuw distributiekanaal waarin uw melk wordt gebruikt voor vers ijs. Hierin ondersteunt Ice Delite met het opzetten van distributiekanalen, verpakkingen en eventuele marketing en financiën.

De voordelen van het Boerderij-Ijs concept

Door aan te sluiten bij het groeiende netwerk van Boerderij-Ijs, garandeert u een toekomst voor de volgende generaties. Door het produceren van Boerderij-Ijs weet u zeker dat u:

  • Meer omzet heeft uit uw onderneming
  • Van een brede ondersteuning geniet vanuit Ice Delite
  • Aangesloten bent bij een bekend en gewaardeerd merk in Europa
  • Risicospreiding heeft door productverificatie
  • Vrijheid en onafhankelijkheid behoudt binnen uw bedrijf

Wanneer u start met het produceren van ijs heeft u meerdere producten die u kunt creëren dankzij ons ruime netwerk. Hierdoor heeft u ruime keuze en kunt u uw winst uit de melkproductie maximaliseren. Zo ook Änne uit Hessen:

Änne: ‘Ik ben zo blij met mijn beslissing om voor het Boerderij-Ijs concept te gaan en kan het zeker aanraden. Dit alles was alleen mogelijk dankzij jullie steun! Hartelijk dank!’